Vietnamská válka 1964 – 1975

Tlačítko e-mail, je jasné, pokud máte nějaké připomínky, dotazy, žádosti, prostě pokud máte nějakou potřebu se se mnou spojit, můžete to udělat právě zde.

V sekci letadla je zatím 20 letadel, není to mnoho, ve válce v jihovýchodní Asii létalo přes 40 typů letadel. Další letadla budu postupně přidávat. Snad.

V sekci vrtulníky můžete naopak najít skoro všechny typy vrtulníků, které ve Vietnamu létaly. Podle mě chybí pouze OH-23 Raven, u ostatních vrtulníků chybějí některé verze.

Technikou myslím vojenskou techniku – tanky, transportéry, automobily. I zde mám ještě co doplňovat, ale hlavní typy zde jsou. Původně tu měla být i technika používaná na straně NVA, ale zatím jsem jí vyškrtal, protože mám pouze pár obrázků tanků T-34, T-55 a nějaký ten transportér.

Sekce jednotky se původně měla jmenovat pěchota, ale potom jsem si uvědomil, že třeba 1.Cavalry už není pěchota, ale jízda, to samé jednotky airborne a také zatím nevím, které všechny jednotky tu budou, kam až se dostanu. Zatím zde je přehled některých pozemních operací, jsou tu i divize a brigády US Army, divize USMC, později se tady doufám objeví i jednotky zvláštního určení, možná přehled jednotek dělostřelectva, kavalerie, nebo Australané ? Jihovietnamci?

Ve zbraních jsou pistole, revolvery, pušky, samopaly, kulomety. Ani zde to není uzavřená kapitola, hlavně bych chtěl ke každé zbrani přidat obrázek, na kterém by bylo vidět, že zbraň byla ve válce opravdu používána. Zatím jsou tyto obrázky pouze někde.

V sekci knihy jsou, a to je velké překvapení, knihy. Tedy knihy, které vyšly v češtině a které jsem četl. Ke každé knize jsem připsal, co v ní asi můžete najít. Pokud vám tedy kniha nějakým způsobem unikla, mohlo by vám to pomoci v tom, jak intenzívně máte knihu shánět.

Sekce filmy (a nakonec i knihy) by měla sloužit na odlehčení. Mám filmy rád a tak jsem se snažil o některých filmem mající souvislost s Vietnamskou válkou něco napsat. Přesnější by bylo, budu se snažit něco napsat, protože zatím je zde filmů jen pár, protože za a) nemám moc čas se na filmy koukat ( pro mě je lepší, když se na film znovu podívám a potom něco napíšu), a za b) když čas mám, docela rád si od Vietnamu odpočinu.

V poslední sekci, ostatní, je znovu stránka odkazy a dále stránky, na které se můžete dostat pouze přes odkazy na těchto stránkách. Chtěl bych dosáhnout toho, aby veškeré stránky byly jednoduše dostupné, aby jste nemuseli nikde pátrat „kde sem to sakra viděl“, bude zde prostě taková všehochuť. Zatím zde je prd, ale časem bych chtěl napsat něco třeba o wild weasels, o gunshipech nebo třeba o útoku na Son Tay a podobně.

Doufám, že se vám budou stránky líbit a hlavně, že zde najdete nějaké užitečné informace.

M


Uveřejněno

v

od

Značky:

Komentáře

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *